Mondzorg voor kinderen

Verzorging van het gebit vanaf het eerste tandje
Mondhygiëne Santpoort > Behandelingen > Mondzorg voor kinderen

Verzorging van het gebit vanaf het eerste tandje

Al vanaf dat het eerste tandje van uw kind doorbreekt, is het goed om deze te verzorgen door middel van tandenpoetsen. Wanneer uw kind iets ouder is, kan er aangeleerd worden om zelf te poetsen. Wel is het van belang dat er nagepoetst wordt door de ouder.

Het melkgebit speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het blijvend gebit. Daarom is het belangrijk om kinderen vroeg aan te leren hoe ze hun gebit moeten verzorgen. De mondhygiënisten bij Mondhygiënisten in de Pastorie kunnen uw kind hierbij helpen.

Jong geleerd is oud gedaan

De behandelingen bij de mondhygiënist zijn gericht op preventie. Het is belangrijk dat een kind al op jonge leeftijd leert hoe en waarom de mond verzorgd moet worden. Als dat op jonge leeftijd al een gewoonte wordt dan is het makkelijker om het in de pubertijd en op latere leeftijd vol te houden.

Bij jonge kinderen worden tijdens de behandeling bij de mondhygiënist meestal de tanden gekleurd met een plaqueverklikker. Zo kan gekeken worden waar er goed is gepoetst en waar het nog beter kan. Vervolgens worden er instructies gegeven hoe de mond goed schoon te maken. Zo nodig, wordt het gebit vervolgens gereinigd en gepolijst.

Voor kinderen die een beugel hebben, is het moeilijker om hun gebit goed schoon te houden. Ook hier helpt Mondhygiënisten in de Pastorie graag bij. 

Vergoeding

Behandelingen bij de mondhygiënist voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Benieuwd wat wij voor u kind kunnen betekenen?

Contact opnemen of direct afspraak plannen